Alumni Platform - Muziek in Alkmaar  

http://muziekinalkmaar.wordpress.com/

Website met informatie over het muziekonderwijs in Alkmaar eo.

De rol en het belang van Oebele Bootsma in de twintigste eeuw.

De plek waar oud studenten en collega's elkaar kunnen terug vinden.

 Online bibliotheek

 

Rowy.net

Website met klassieke bladmuziek voor studenten, leraren en musici. Je kunt zonder beperkingen alle partituren downloaden. Verder kun je een pagina met geselecteerde links en een slimme zoekmachine bezoeken of het muziekwoordenboek gebruiken. Studenten, leraren en musici mogen prints van de partituren gratis gebruiken voor hun vak.
Taal: Meertalig

 

The Sheet Music World Center

Meer dan 13.000 gratis partituren voor diverse instrumenten.
Taal : Engels


3voor12 : VPRO's popportal

Deze popportal bevat radio- en tv-kanalen, recensies, dj-sets, songs, concerten, festivals, luisterpaal, een uitgebreid artiestenoverzicht met meer dan 10.000 artiesten ingedeeld naar genre (pop, electro, singer-songwriter etc.). Per artiest vind je vervolgens clips, nieuws, song, concert etc. Tevens bestaat de mogelijkheid om je eigen profiel aan te maken via "DOE MEE". Ook zijn er voor 3voor12 weblogs, 3voor12 lokaal, 3voor12 NL dossiers met daarin o.a. discussie poppodia, song van het jaar, album van de week, illegaal downloaden etc.

 

All Music Guide

Een doorzoekbare muziekdatabank. Bevat zowel populaire- als klassieke muziek.
Taal: Engels


Cultuurcentrale.nl

De portal Cultuurcentrale.nl is hét digitale platform voor amateurkunst in Noord-Holland en bevat de rubrieken muziek, theater, dans, beeldend, schrijven en nieuwe media. Je vindt hier een agenda, ook voor niet-professionele artiesten en kunstenaars, een podium met foto’s en filmpjes, een prikbord en een kopje naslag met hierin o.a. feiten, trends en ontwikkelingen over Amateurkunst in Nederland.

 

Europeana

Europeana is een portal met toegang tot miljoenen boeken, schilderijen, films, museum objecten en archiefstukken welke door heel Europa zijn gedigitaliseerd. Het is een gezaghebbende bron van informatie uit Europese culturele en wetenschappelijke instituten.


Kenniscentrum Muziekdidactiek

Deze site geeft een overzicht van praktisch bruikbare informatie over muziekdidactiek. Voor iedereen die zich (beroepsmatig) inzet om andere mensen te leren musiceren. De site biedt een overzicht van literatuur, experts, projecten, organisaties, casuistiek, etcetera. De site is vanuit eigen passie voor muziek en interesse in muziekdidactiek ontwikkeld door Iris van de Kamp (onderwijskundige) en Arjen van El (saxofoondocent).

Netsounds

Website. Netsounds is een Europees netwerk project (LLP-EACEA) opgericht om het gebruik van digitale technologie en sociale netwerk tools in het muziekonderwijs te promoten.
Het doel van Netsounds is om de activiteiten van onderwijs en industrie te integreren, ter ondersteuning van de innovatie in het muziekonderwijs inzake Europese onderwijskundige- en trainingssystemen en het faciliteren t.b.v. uitwisseling en het delen van producten, kennis en good practices om zo de ontwikkeling in dit innovatieve veld van onderzoek en activiteiten te ondersteunen. Je vind hier dan ook good practices, resources, video resources en project events.

Buma Jr.

Buma Jr. is dé springplank voor componisten en auteurs t/m 26 jaar aan het begin van hun carrière, geeft advies over auteursrechten en helpt de aankomende professionals met hun muzikale loopbaan. Je kunt hier direct in contact komen met professionals uit de muziekbranche, je eigen nummers promoten, gebruik maken van exclusieve kortingen en alles te weten komen over je auteursrechten.